Nieuwe Gabbiani opdeelzaagcel met Flexstore magazijn

29 - 01 - 2014

Onlangs presenteerden Gabbiani en Mahros, beiden onderdeel van de SCM Group, voor kleine en middelgrote ondernemingen een volledig geautomatiseerde productie zaagcell voor die bedrijven die zoeken naar een hoge flexibiliteit en hoge kwaliteit bij het zagen in een BATCH 1 productie.


De cell bestaat uit de nieuwe Gabbiani Galaxy 2-90 opdeelzaagmachine, met een zaagafmeting van 4.500 x 4.300 mm. en een zaagblad overstand van 90 mm., en het Flexstore EL 3-assige beladingsportaal welke zeer veelzijdig is, geproduceerd met topkwaliteit onderdelen en daardoor een hoge betrouwbaarheidsgraad. De cell heeft een opslagruimte welke naar eigen inzicht kan worden geconfigureerd met meerdere beladingsplaatsen en magazijnplaatsen. Tevens kan daarbij de keuze worden gemaakt op gesorteerd (soort bij soort) of chaotisch (verschillende kleuren en/of afmetingen door elkaar) te werken. Het beladingsportaal, uitgevoerd met vacuümcups, laadt de panelen rechtstreeks vanuit de magazijnposities in de opdeelzaagmachine.De geïntegreerde software ‘WATCHSTORE’ is een gebruikersvriendelijke interface waarmee de vele functies van het magazijn worden aangestuurd en welke ervoor zorgt dat hoge productie prestaties mogelijk zijn.  De nieuwe software, compleet ontwikkeld in eigen beheer door SCM Group software engineers, zorgt voor een real time controle over de magazijn status en integreert deze met de opdeelzaagmachine zodat een optimaal productiemanagement ontstaat. Restpanelen kunnen worden terug geplaatst in het magazijn waardoor een optimaal gebruik van materiaal ontstaat en de hoeveelheid afval wordt gereduceerd. Kleinere reststukken kunnen worden opgeslagen in handmatige externe opslagplekken terwijl ze wel in de software worden beheerd.

Tevens beschikt de cell over een compleet en effectief diagnosesysteem welke in staat is productierapporten te produceren en met de mogelijkheid (op verzoek) te communiceren met eventuele interne beheersystemen van de klant.

Het hart van de opdeelzaagmachine is het nieuwe FlexCut 1/systeem, bestaande uit een enkele gripper unit welke compleet onafhankelijk is van de hoofd pusher. Hiermee is het mogelijk de meest complexe s  in zeer korte tijd uit te voeren. Dit systeem zorgt ervoor dat de zaagmachine kan worden gebruikt als een haakse opstelling. Dit betekend dat het mogelijk is gedurende dezelfde zaagbeweging zowel langs zaagsneden als haakse zaagsneden te maken waardoor de productiviteit wordt verhoogd met max. 40% en een ruimte besparing tot 20%.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze product manager Jeroen Meenink
 
Volg ons ook op: